Yorum: True Blood


Kült bir vampir dizisi olan True Blood 7 sezondan oluşuyor. Charlaine Harris’in Güneyli Vampir Serisinden uyarlanan bu yapım konu itibariyle göz dolduruyor. Her bölüm farklı bir maceranın peşine düşüyorsunuz. Ve 7 sezon ne ara bitmiş farkına bile varmıyorsunuz. Eğer izlemeyi düşünüyorsanız şu uyarıyı baştan yapayım. Ticari kaygılar nedeniyle müstehcenliğinde epey yer bulduğu bu dizimizde bir de esas kız var ki sizi çıldırtıyor. Olumsuz anlamda. Bu iki büyük yan etkiyi saymazsak dizi gerçekten esaslı bir vampir dizisi. Ama inanın sık sık diziyi bırakma dürtüsüyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz bu ikisi yüzünden.

Dizide en sevdiğim karakter şüphesiz Eric.💖 Muhtemelen bir vampire göre bile epey omurgalı olmasından ileri gelen bu sevgi, diziye tutunmak için kimi zaman tek nedeniniz haline gelebiliyor. Zira Sookie etmeni sizi yıldırmaya devam ederken; Bill, Sam ve Alcide yancıları sizi yıldırırken bir tek Eric gerçekten Sookie’yi tanıyormuş gibi görünüyor. Ve izleyenleriniz bilir bu epey büyük bir şey. Yani, Sookie’yi tanıyıp da ona rağmen ona sevgi besleyebiliyor olmak imkânsız ötesi bir şey. Vee… ehem.. ehem… imkansız aşkları itina ile severiz.😎

Biraz da konuya değinelim. Tabutlarından çıkan vampirlerin insanların arasına, sosyal yaşama katılmak gibi bir gayesi var. Bu açığa çıkıştan 2 yıl kadar sonrasında geçiyor dizi. Arka planda ilerleyen senaryo da bu sosyalleşmeyi kabul etmeyen insanlar ve vampirler ile bu gayeyi benimsemiş olanlar arasında daima süren bir sıcak-soğuk savaş var. Sookie denen mahlukat da ne yapıp edip bu olayların ortasına dalmayı beceren münasebetsiz bir kişilik.😵 Geri kalan herkes de onu meydandan toplamaya çalışan zavallı yaşama sebeplerimiz.😅

Dikkat ağır spoiler içerir: kitaplarında da büyük bir umutla beklediğim Eric-Sookie kavuşması ne yazık ki dizisinde de boy göstermiyor.😓 Dizi bittiğinde tek teselliniz ise “amaaan Sookie zaten Eric’e layık değildi.” Oluyor.

Bir şeye dikkat çekmek istiyorum. İzleyin gibi bir tavsiyede bulunmayacağım ama yarım bıraktığım birkaç dizi, kitap olmuştur. Bunu bırakamadım bir türlü (bkz: Eric etkisi, vampir dokunuşu…). Ee 7 sezon izlemek de kolay bir şey değil. Buna rağmen bitirdim. Karar sizin! 

Yorumlar